Fortrengelse

Systemet har fortrengt at det snart er bursdag og jul. Har selvsagt blitt påminnet at det snart er tid for bursdag og jul, men har bare stengt av. Nå klarer jeg ikke lenger å stenge av, fordi minner kommer i sakte og hurtig film flyvende i hjernen. Noen av filmene flyr ikke bare i hjernen de beveger seg ut i kroppen og skaper trøbbel. Tidligere år har jeg grudd meg i månedsvis på forhånd, men i år ser det ut til at kroppen og systemet bestemte seg for noe annet. Kanskje det er en måte å beskytte meg på. Jeg vet ikke.

Julen er den høytiden som er mest vanskeligst for meg. Den høytiden som sitter mest limtfast i kroppen og som hjemsøker meg hvert eneste år. Andre høytidene løpet av året sitter ikke så klisteret fast til huden. Kanskje fordi jeg ikke har opplevd noen særlig overgrep og lignende på i løpet av de høytidene eller at jeg rett og slett har fortrengt det helt. For jeg fortrenger det som skjedde i forbindelse med bursdag og jul i løpet av de årene jeg opplevde overgrep fra mammas tidligere samboer/ektemann, (De gikk fra hverandre da jeg var rundt 10 år). Det kommer bare i visse perioder av året. Resten av året er det helt glemt.

Selv om det er vanskelig å forholde seg til julen og spesielt at jeg har bursdag i desember forsøker jeg å ta tilbake det som ble tatt fra meg en gang da jeg var barn. Får jeg vil så veldig gjerne kunne glede meg over som virker som en magisk tid. Noen smågleder har det blitt og jeg prøver ikke å la julens fortid sluke de små førjulsgledene som vil vokse og bli til nye fine minner.

På lørdag skal jeg drikke årets første julebrus, spise pepperkaker og se på Disney filmer sammen med bestis. Jeg drikker alltid den første julebrusen den 1.desebember. Syns brusen alltid smaker bedre da. Fikk julebrus av ei i går, men flaska står fortsatt uåpnet på stuebordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no